Přerov, Zlín

28.05.2012 18:07

 

V sobotu 19. a v neděli 20. května se konal letošní druhý a třetí mistrovský závod, tentokrát na Moravě. Sobotní závod se jel již tradičně na letišti Přerov a Zlínský závod na letišti Biskupice.

Původní předpověď počasí se naštěstí nevyplnila a tak místo slibovaného deště bylo sucho a slunečno.

Očekávané sobotní testování vozů bylo odloženo do Biskupic a tak přejímky proběhly poměrně rychle. Po přejímkách následovaly dvě tréninkové jízdy a pak již na nás čekal samotný závod. Od začátku se jelo hodně na krev a to slibovalo velmi adrenalinové zážitky, které také přišly. Co se výsledků týče tak Laďa pokračuje ve svém úspěšném tažení v nejsilnější třídě a potvrdil to pěkným pátým místem ve třídě i v absolutním pořadí. Pavel vyhrál třídu a v absolutním pořadí skončil hned za Laďou na místě šestém. Pepovi se konečně podařilo prolomit Přerovské prokletí a po první v životě udělal na tamním letišti slušný výsledek, dojel hned za Pavlem na druhém místě ve třídě a na osmém místě absolutně.

V neděli v Biskupicích bylo na řadě již zmiňované testování, které se bohužel neobešlo bez dohadů mezi jezdci a činovníky. Na samotný závod to snad vliv nemělo a tak Laďa ještě zlepšil svůj výsledek oproti sobotě a dojel si pro body za čtvrté místo ve třídě i absolutně. Pavel opět vyhrál třídu a absolutně si polepšil o jednu příčku a připsal body za 5 místo. Pepovi se nedělní závod ani trochu nepovedl a zajel svůj nejhorší výsledek za poslední tři roky a tak bodů připsal jen velmi málo jak do třídy, tak do absolutního pořadí a nezbývá mu tak v dalších závodech prostor na žádnou chybu.

Co dodat závěrem, byl to příjemně strávený víkend až na jednu velkou kaňku v podobě dohadů o technických předpisech.  Je smutné, že každý rok chodíme na školení, kde probíráme technickou část předpisů, na závěr se na něčem dohodneme, slavná slalomová komise dodá vysvětlení a pak se jím nikdo neřídí, předpisy neplatí, bulletiny nevyjdou v platnost, atp.  Je smutné, že naši činovníci vymyslí a podepíší nějaké propozice a pak se jimi neřídí a ba co hůř sami v nich nevyznají a to raději ani nezmiňuji předpisy pro zónu střední Evropy, protože u těch by se i Kocourkovští červenali.

Nezbývá než se těšit na další závod, který se jede v Pačejově na Kadovském letišti a přemýšlet co jezdit příští sezonu.

                                                                                                                                                        JV