Pačejov

25.06.2012 15:05

 

O posledním červnovém víkendu se jel Pačejovský závod seriálu mistrovství ČR v automobilovém slalomu na letišti Kadov.

Náš tým dorazil do okolí již v pátek odpoledne a ubytovali jsme se v perfektním penzionu pana Augustýna v Záboří. Oproti loňskému ročníku byly již dodělány spodní pokoje a tak jsme v tom horku ocenili příjemný chládek za asi metrovými zdmi nádherného penzionu a již se těšíme na příští ročník, protože bude přímo v jeho prostorách vinárna a pivnice.

V sobotu ráno jsme udělali přejímky a prohlídli si trať. Tréninky proběhly bez problémů. Po jedenácté hodině začal samotný závod. Už první kolo dávalo tušit, že půjde o velmi vyrovnaný závod. V absolutním pořadí a ve třídě L1 nenechal Tonda Červenka nikoho na pochybách, že jede na vítězství, za ním se rozpoutal boj o druhé a třetí místo mezi Jardou Ušelou a Laďou. Celý den sváděli těsný souboj a nakonec se Laďa musel sklonit před velezkušeným Jardou a obsadil 3. místo jak ve skupině, tak v absolutním pořadí. Třída L3 je letos tou nejnabitější a nejvyrovnanější. V prvním kole se do jediné vteřiny vešlo hned 5 jezdců. Pepa neprojel jednu branku dostal 20 vteřinovou penalizaci a tak i přes skvělý čas byl po prvním kole na posledním místě ve třídě a 24-tém absolutně z 90. účastníků. Další kola se odehrávali úplně stejně krom toho, že Pepa si dal již pozor na všechny branky s výjimkou jediné shozené kuželky, která ho ovšem stála první místo ve třídě. A tak nakonec Pavel dojel na 2. místě ve třídě a 5. absolutně a Pepa na 3. ve třídě a 6. absolutně.

Večer  jsme neodolali a rozdělali oheň v altánu našeho penzionu  a opekli špekáčky a klábosili s Rosickými až do tmy.

Druhý den byla trať podobná a souboje mezi jezdci stejně zajímavé.  Laďa ovšem zabojoval, porazil Jardu a skončil na úctyhodném 2. místě ve třídě i absolutně. Ve třídě L3 byly časy opět hodně vyrovnané a tak rozhodovali desetiny vteřin. V konečném pořadí skončil Pavel opět 2. ve třídě, ale v absolutním si polepšil na 4. místo. Pepovi se letos vůbec nedaří a tak i přesto, že v neděli neudělal žádnou chybu tak to nestačilo na lepší než 4. místo ve třídě a 7. absolutně jedinou útěchou je mu skalp jeho velkého vzoru Jardy Ušely. Průběžné výsledky si můžete prohlídnout na našem webu.

Další a již poslední dvojzávod se jede na bývalém testovacím polygonu Škodovky v Bělé pod Bezdězem v září týden po Barumce.

 

                                                                                                               JV