Konec sezóny 2011 mistrovství republiky

08.10.2011 22:36

Komárov 14.8.2011
jedna třetina našeho týmu, konkrétně Laďa se zúčastnila Hobby cupu a to proslulé erzetky Komárov - Oldřichovice.Trať byla zkrácena na 2.2 km od startu RZ až po značku obce
Komárov , kde bylo i depo všech účastníků.Závody jsou pojaty jako rallyslalom do vrchu,povrch 100 % asfalt,ale bohužel totálně nerovný,plný děr.Takže naše účast je pojata,jako testování nového nastavení podvozku a funkčnost nových tlumičů.Vše vyzkoušeno a doladěno a jedem na MČR ve slalomu do Bělé pod Bezdězem.foto
 
Bělá 3.9.2011. :

V pátek 2.9. dopoledne jsme vyzbrojeni novými Avonkami vyrazili na poslední závod mistrovského závodu, do Bělé. Na místě jsme rozložili depo a protože jsme nemohli jezdit autem kvůli kolečkovým bruslařům tak jsme začali trať stavět po vzoru loňského závodu,jen pár branek jsme vynechali z důvodu malého počtu kuželů a tím se pěkně zrychlila a už jsme se těšili na sobotní ráno na trénink a následně na závod.

Sobota ráno nabídla hezké ale trošku chladnější ráno,které se ale v průběhu dne proměnilo ve velké teplo.Trénink proběhl bez potíží a tak nebylo než se nachystat na samotný závod. První kolo sedlo Pepovi a zajel shodný čas se špičkou na speciálech třídy L1 a některým dokonce nadělil,jenže v jednom místě chyboval a připsal si 2 trestné vteřiny no i tak po prvním kole jasně vedl třídu. V dalším kole se chtěl vyvarovat chyb,ale opět nevyšlo a při vysvětlování si Pavlem nerozuměli a to Pepu na tolik rozhodilo že chyboval nadále a navíc už se nemohl dostat na svůj čas z prvního kola. Takže první část dvoj-závodu  byla v následujícím pořadí. Pavel, Pepa a Laďa. Druhá část dvoj-závodu proběhla jako přes kopírák a pořadí bylo úplně shodné z prvním závodem.

A to znamená že v závěrečném hodnocení celého seriálu mistrovství republiky třídu vyhrál Pavel, Laďa skončil druhý a Pepa na třetím místě.V absolutním hodnocení jsme se o proti loňské sezoně posunuli dopředu a Pavel by mněl skončit na krásném čtvrtém místě Pepa na šestém a Laďa hned za ním na sedmém, ovšem jsou to jen neoficiální počty ,protože FAS nebyl schopen ještě ani téměř dva měsíce po skončení posledního závodu spočítat oficiální výsledky. Nezbývá než se těšit na příští sezónu a doufat že ze strany pořadatele se hodně zlepší.

 
Pezinok 15.9.2011
Na státní svátek Slovenské republiky,se část týmu a to Laďa Machoň,zúčastnil Mistrovství Slovenské republiky a AZ pneu v autoslalomu v Pezinské Babě tzv. Paddock.Všechno probíhalo v brzkých ranních hodinách,cesta ,táboření,přihlášení i trénink.Na závody se přihlásilo přes 100 posádek,přijelo a odstartovalo do tréninku 96 posádek.Po tréninku vše pracovalo na jedničku, až do první měřené,kdy se na startu ulila svíčka a já jsem celé kolo projel na tři válce.V depu proběhla výměna (našemu mechanikovi a kuchařovi v jedné osobě mojí manželce,to trvá jen pár chvil) a už se frčí do dalších bojů.Po této opravě vše klapalo na jedna pětkrát potrhlá.
A umístnění ?Toto psali místní noviny :
 
Slalomové špeciály do 1,6 litra, presnejšie ich majitelia, tiež zažili šokovú terapiu. Všetkým dobre známa tvár Mikiho Čambala na Citroene Saxo VTS sa postavila na III. miesto. Druhé si totiž uchmatol veľmi šikovný, no nie často prítomný Peter Daniel na špeciálne pripravenom Fiate 127. Kým títo dvaja dokončili preteky v sekundovom rozptyle, prvý Vladimír Machoň na Opeli Corsa GSI si s časom lepším o celé 3 sekundy jazdil svoje. Napriek tomu, že na AutoSlalom nechodieva a Babu jazdil prvýkrát. Tomu sa hovorí vodič – poklona.
Celkové umístnění  4.místo absolut.Co dodat krásný závodní den.
 
Celý tým podal přihlášky na další kolo AZ pneu autoslalomu do Piešťan které se odjede v sobotu 15.10. Nikdo z našeho tým zde ještě nezávodil a protože závod je proslulý tím že je to nejrychlejší trať slovenského seriálu,tak se velmi těšíme na adrenalin o který jistě nebude nouze .Budeme informovat