Kdyně

08.05.2012 17:27

 

První květnovou sobotu odstartoval seriál mistrovství České Republiky  autoslalomu. První závod pořádal, jako již tradičně automotoklub Kdyně na nádherné vrchařské trati na Korábu známe i z rallye Šumava.

My jsme byli ubytováni v tamním autokempu, kde jsme si rovněž vytvořili depo.

Po příjezdu jsme zjistili, že na rozdíl od jiných ročníků je kemp úplně plný a to proto, že zde přenocovalo asi 60 motorkářů, při svém tajném výletu. Chvíli po příjezdu se odehrála epizoda, která si nezadala s vtipnou reklamou na jednoho mobilního operátora. Při parkování jeden motorkář přehlídl v trávě pařez a za velkého řevu motoru položil svůj stroj na zem a pochopitelně, že zůstal ležet pod ním, za pomocí jeho kolegů se mu podařilo postavit stroj i sebe a kupodivu ani jeden ze zúčastněných nepřišel k žádné újmě. My jsme si pomysleli, co nás asi čeká za dobrodružství v noci, když to takto začalo, ale bohudík se nic jiného neodehrálo a motorkáři byli skvělí, „asi jinej gang“.

V sobotu ráno bylo chladnější počasí, ale sucho. Udělali jsme přejímky a začali trénovat. Zdálo se nám, že vše probíhá skvěle, až na Pepovu chybu v jedné zatáčce kde udělal hodiny a při následném, menším výletu mimo trať zůstal předními koly za hranou silnice, naštěstí se mu podařilo během chvilky nastartovat a odjet, jinak by do něj narazilo další vozidlo jedoucí za ním, autu se až na odřený nárazník a lehce promáčklou olejovou vanu téměř nic nestalo a tak se pokračovalo dál.

Ranní zdání se, ale ukázalo klamným a při pohledu na výsledkovou listinu z prvního kola zjistili Pepa s Pavlem, že jsou o dost pomalejší, než v předchozích ročnících, což jim dost zamotalo hlavu. Naproti tomu Laďa dost výrazně zrychlil. Další dvě kola měli podobný scénář a tak na konec z toho bylo skvělé 4 místo pro Laďu, který jel nově ve třídě L1 čili slalomových speciálů.  3. místo pro Pavla a 5. místo pro Pepu ve skupině L3. V absolutním pořadí to bylo rovněž skvělé 4. místo pro Laďu, Pavel skončil na 7 a Pepa 9. místě.

Co dodat závěrem, pro Laďu to bylo skvělé vykročení do nové sezóny. Naproti tomu Pepa s Pavlem zažili dost velké zklamaní a musí jednak změnit styl jízdy, který je na menších kolech o dost odlišný a jednak zapracovat na výkonu auta.

Velké poděkování patří našemu sponzoru autodopravě Haken, jmenovitě jejímu majiteli panu Lubomíru Hakenovi, bez jehož podpory bychom české mistrovství nemohli absolvovat.

Příští závody jsou již za necelé dva týdny u nás na Moravě v Přerově a ve Zlíně a my se opět přihlásíme s další reportáží.

 

                                                                                                                                                   JV.