Sezona 2010 (1.část

11.08.2010 18:12

Sezona 2010 (1.část):

Po odjetých závodech v rámci tréninku ve Vyškově a v Biskupcích se náš tým přesunul na západ naší republiky, do Kdyně.

Po vytrvalých deštích se počasí konečně umoudřilo a v den prvního letošního závodu, v sobotu 8. května, předvedl máj svoji lepší tvář. Ani horko ani zima, tak akorát, prostě slalomový ideál. Sluncem zalitý, a obávaný kopec „Koráb“ v nás sice vzbuzoval menší respekt, nic méně jsme na něj byli tak „nažhaveni“ , že jsme po prvním  kole obsadili první tři místa ve skupině, i přesto, že  na Laďu jen o pár desetin sekundy nepříjemně dotíral Vokrouhlík s výkonným Peugeotem 206 RC. Druhé kolo se odehrávalo ve stejné režii, ale ve třetím už konečně v Laďovi „chytly saze“ a Vokrouhlíkovi nadělil na bedra hezkých pár sekund, takže na stupně vítězů jsme mohli celkem s jistotou vystoupat v pořadí Pavel Pepa a Ladˇa. První společný závod AK Malenovice  tak dopadl na výbornou.

 

O dalším víkendu se závodilo rovněž na západě naší republiky a to v Pačejově a Příbrami. Z našeho týmu tam odjel jen Laďa, a svůj výlet proměnil ve dvě vítězství .

První červnový víkend, přesněji 5. a 6.,  se závodilo u nás na Moravě . Oba závody se jely mimo jiné jako součást zóny střední Evropy a konkurence byla skutečně velká. Dostavili se závodníci z Maďarska, Slovenska ,Rakouska a samozřejmě kompletní česká špička. Ve skupině jsme měli i čistokrevné, rallyové Mitsubischi Lancer Evo-IX pronajaté od profesionálního německého úpravce Gassner motorsport .

Za výrazně letního počasí se sobotní závod jel na letišti v Přerově. Pořadatelé připravili pěknou a rychlou trať ,ale nám se vůbec nedařilo a ani Pepova jízda po dvou kolech neodvrátila naši porážku a zůstali jsme za stupni vítězů.

Závodní víkend pokračoval v neděli na letišti v Biskupcích za tak velkého horka, že ke slovu se dostaly i 10 let staré  Michlelinky v nejtvrdší směsi. Pořadatelé postavili technicky náročnou trať , a nestačili jsme jen na 260-ti koňovou Hondu slovenského reprezentanta Aleše Hrehy. Nakonec jsme obsadili dvě místa na stupních vítězů  a jedno nevděčné bramborové, v pořadí Laďa,Pepa a Pavel.

V sobotu 19.6. odjeli Pavel a Pepa vyzkoušet jeden ze závodů seriálu slovenského AZ Pneu autoslalomu do Púchova, na testovací dráhu Matadoru.Trať byla nejen rychlá, ale i technická, organizace na jedničku, bufet rovněž perfektní. I přes vypadnuté táhlo řazení v prvním kole, obsadil Pavel v konečném hodnocení v nabité konkurenci velmi silných a krásných vozů velice pěkné 16.místo v absolutní klasifikaci.Pepa si naopak díky špatnému nastudování trati a neprojetí jedné branky v každém kole vyzkoušel po první v životě jaký je pohled na výsledkovou listinu s úplně posledního místa tabulky.Protože šlo, ale jen o testovací závod tak nám to žádné vrásky na čele nepřidělalo, naopak závod se nám velmi líbil.

Nyní jsme ve fázi oddychu a příprav  na zbývající 3 závody. Laďovo první místo ve skupině už se zdá udržitelné, ale Pepa s Pavlem budou muset díky absenci v Pačejově a Příbrami hodně zatáhnout aby se k němu dotáhli co nejblíže a zmenšili tak náskok konkurence.

Za nedlouho nás čeká svátek všech motoristů, Barum rallye, kde bychom mohli načerpat inspiraci a omrknout nějaký „zajímavý“ jezdecký styl ,protože hned o dalším víkendu odjíždíme do Bělé pod Bezdězem na testovací polygon  Škodovky kde se odehrají další dva závody mistrovství republiky.

JV