Přerov - Zlín

25.05.2013 10:31

Minulou sobotu se jel v Přerově další závod českého mistrovství automobilovém slalomu. Po ránu se objevila asi půl hodinová  dešťová přeháňka,  ale později vysvitlo i sluníčko a  až na pár minut, kdy krátká přeháňka znemožnila  Laďovi  a Pepovi zlepšit svůj čas v posledním kole bylo docela hezky. I tak se ale sobotní závod povedl. Laďa si dojel pro 3. místo ve třídě L1 a 4. absolutně, Pepa pobral body za 2. místo ve třídě L3 a 5. absolutně a Pavel 4. místo ve třídě a 7. absolutně.

 Asi největší zážitek má ale Pavla která si po první vyzkoušela  kouzlo velkého závodu a v každém kole dokázala zrychlit o neuvěřitelných 6 vteřin a nakonec  se před ní muselo sklonit i několik chlapů a hned z prvního velkého závodu si dovezla pohár za 3.nejrychlejší  ženu. Gratulujeme  a zároveň závidíme.

V neděli se konal  Zlínský závod a po několika letech se nejel na nudném Biskupickém  letišti,  ale na části RZ z Barum rallye a to přesně u obce Komárov.  Po počátečních zmatcích v organizaci zapříčiněných malým prostorem pro servisní zázemí se vše dalo do pohybu a užít si krásu klasické RZ nám znepříjemňoval jen štěrk,  který cestáři vysypali na silnici při opravách děr , ten se nám zapíchal do pneumatik a auto se chovalo jako na sněhu. Nic méně se opět ukázalo, že naše vozy patří k nejslabším ve svých třídách a na konkurenci jsme v kopci nestačili. Asi nezbývá nic jiného než taky obejít předpisy a připadat do motoru pár koní navíc. Nejlépe z nás dopadl Pavel, který dojel  5. ve třídě L3 a 7. absolutně za ním skončil Laďa který si dojel pro 3. místo ve třídě L1 a 9. absolutně, nejhůře dopadl Pepa  kterému navíc znepříjemňovala závod silná bolest  hlavy a alergická reakce na pyl který zřejmě nafoukal vítr a bral body až za 9. místo ve třídě L3 a 15. absolutně.

Dalším závodem je příští víkend Pačejov a Lhota u Dobřan, ale o tomto víkendu jede ještě  Laďa jako spolujezdec Petru Němcovi při Rally Posázaví s nádherným historikem  Vaz 21011.

                                                                                                                                                                          JV